På Optimera försöker vi ständigt skapa innehåll som vi tror kan vara intressant för våra kunder. När vi nu rundar av 2018 har vi tittat närmare på några av de mest lästa texterna på vår blogg. Vad vill du ha mer av 2019? Berätta gärna i en Facebook-kommentar.

1. Markskruvar

markskruv kan spara tid och pengar

Tydligen var markskruvar på tapeten i somras. Den överlägset mest lästa texten under 2018 var nämligen ”Sätt markskruv på bygget”. I den går vi igenom hur markskruvar förenklar och skyndar på anläggning av exempelvis trädäck. Läs den på nytt och bokmärk inför kommande vår- och sommarsäsong.

2. Byggquiz

Testa dina kunskaper i vårt quiz om bygg

Många hantverkare och byggare var sugna på att briljera i vårt quiz om byggslang. Flera av er imponerade dessutom stort med tanke på de överlag märkliga termerna vi hade grävt fram. Vet du till exempel vad ”vrålapa” är ett annat ord för? Har du inte gjort byggquizet? Testa det nu! Ni andra kan ju alltid testa igen och se om kunskaperna sitter i.

3. Grävproffset som slutade gräva

Slutade gräva för att använda markskruv.

Som sagt – markskruv engagerade 2018. I den här texten intervjuade vi Peter Neuendorf på Sjölösa Entreprenad som i stor omfattning ersatt traditionella plintar med markskruv. Läs hela den inspirerande intervjun och få konkreta exempel på hur markskruvar kan spara tid i er verksamhet.

4. Elin Juberg – träbildhuggare

elin Juberg träbildhuggare intervju

Det var många av er som var nyfikna på hur vardagen för en träbildhuggare ser ut. Vi intervjuade Elin Juberg som en dag bestämde sig för att gå sin egen väg och helhjärtat satsa på sin passion. Vägen var inte alltid spikrak men idag försörjer hon sig som träbildhuggare. Kolla in Elins berättelse om hur hon till slut fick sitt drömyrke.

5. Större attefallshus

större-attefallshus-väntas

Att attefallshusen väntades bli större lockade många läsare. Vi skrev om detta i januari 2018. Då sades det kunna fattas beslut i frågan redan i april. Boverket har sedan dess gett grönt ljus för att lägga fram förslag om att tillåta attefallshus på 30 kvadratmeter istället för nuvarande 25 kvadratmeter. Förmodligen får vi vänta ytterligare ett tag innan en regering kan ge ett slutgiltigt besked i frågan. 

Andra populära texter på Optimerabloggen 2018: 

För den skadeglada: 3 misslyckade byggnadsverk

För dig som gillar finsnickeri: På Optimeras specialsnickeri växer de unika detaljerna fram

För dig som behöver träna mer: 6 övningar för byggarbetare

Kommentera

Kommentarer