Makitas kap- och gersåg DLS600Z har sedan den lanserades blivit mycket populär i branschen. På Optimera är vi inte förvånade. Vi ringde upp Jonas Kjellander, försäljningschef på Makita, och bad honom berätta vad som gör deras såg så speciell.

Det märks att Jonas Kjellander har bra koll på sina produkter. Han berättar engagerat om sågens alla finesser, stora som små. Det första han lyfter fram är dess storlek.

Som man ser på bilderna är den ju extremt liten. Det är faktiskt bara Makita som har en så liten listsåg. Den är perfekt för snickare, fastighetsförvaltare och elektriker som kapar lister, foder, kabelkanaler, vp-rör och annat, berättar Jonas och fortsätter:

– Och den har extremt lång gångtid. Det har den på grund av att det är en borstlös motor som sitter i. Man gör cirka 1500 kap på ett 6-amperesbatteri om man kapar 56-millimeterslister som är 12mm höga.

Sågens många olika finesser fyller en tydlig funktion. Dels gör den arbetet smidigare men kan även spara hantverkaren avsevärd tid.

– Maskinen har en lampa som kan ställas in för att få ljuset på rätt sida och undvika skuggor. Den har också en ställbar laserstråle som kan flyttas beroende på om man vill ha den till höger, vänster eller i mitten av strecket. Vissa kapar ju bort strecket och då blir listen ofta för liten om man exempelvis ska lägga den i ett hörn. Många vet inte om att den här funktionen finns, säger Jonas och berättar vidare om produktens flexibilitet.

– Sågen går att lägga åt båda håll. Det spelar ingen roll om man ska göra en vänster- eller höger-gering. Man behöver inte flytta listen utan lägger bara maskinen åt det ena eller andra hållet.

Han nämner sågens styrka som trots sin ringa storlek imponerar.

– Den klarar en ”klassisk” regel som 95mm x 45mm.

Har sågen fått bra respons bland kunderna?

 – Ja, den har fått jättebra respons och sålde slut direkt när den lanserades. Det är en såg du måste se. Hur liten den faktiskt är. Många tänker: ”Det är en kap- och gersåg på batteri. Det fungerar inte liksom.” Men det fungerar väldigt bra, säger Jonas med eftertryck.

– Den är som en cirkelsåg på stativ kan man säga, så den blir väldigt liten och kompakt. Komplettera med en axelrem så kan du slänga den på axeln och ha en skruvdragarlåda i andra handen.

Har ni något annat spännande på gång hos Makita?

– I början av 2019 kommer vi att släppa Makitas första najmaskin som heter DTR180. Den har vi fått jättemycket förfrågningar på, avslöjar Jonas. 

Självklart håller vi er uppdaterade på det senaste från Makita framöver. Följ oss i sociala medier så missar du ingenting spännande.

Kommentera

Kommentarer