Visste ni att Optimera har ett alldeles eget specialsnickeri? Där kan våra kunder beställa allt de kan tänkas behöva för de där lite extra unika detaljerna. Snickeriet går under namnet TGM vilket står för: trä, glas och metall. Vi tog en snabb pratstund med enhetschefen, Peter Simon, för att få en närmare inblick i vad de ägnar sig åt.

TGM är Optimeras specialavdelning, belägen i Malmö. Huvudfokus är snickeri och måleri. Här hanteras beställningar av skiftande karaktär. Verksamheten består främst av diverse specialtillverkning, men innefattar även olika slags renoveringsarbeten. Gemensamt för alla projekt är att de går utom ramarna för vad Optimera genom sin ordinarie byggvaruförsäljning kan erbjuda kunderna.

Specialbyggd bänk - Optimera TGM

Sittmöbler i offentlig miljö. Stommar i formfräst plywood med välvda ryggstöd. Designen framtagen i samråd med beställaren. Sprutmålade i vårt eget måleri så att kund kan få precis rätt kulör och glans.

Erfarna finsnickare och modern CAD-bearbetning

Specialsnickeriet är fullt utrustat för projekt av varierande omfattning. Här finns ett eget måleri och en CNC-maskin som hanterar alla former av CAD-bearbetning. På snickeriet arbetar totalt 13 personer, varav nio finsnickare. Utöver de interna resurserna finns det tillgång till ett brett nätverk av samarbetspartners som till fullo kompletterar den verksamhet som sker på plats.

– Vår tillverkning består huvudsakligen av trä. Glas och metall köper vi in från våra samarbetspartners, berättar Peter Simon, Enhetschef på Optimera TGM.

Från arkitektbyråer till restauranger

Främst anlitas TGM av företag men det händer även att privatpersoner hör av sig angående olika projekt.

– Vår huvudsakliga målgrupp består av byggfirmor, arkitektbyråer och restauranger. Men vi välkomnar alla typer av kunder, säger Peter.

Både klassiskt och modernt

På TGM kommer det ständigt in nya spännande projekt. Det ena helt olikt det andra vilket märks när Peter berättar om några av snickeriets pågående projekt.

– Just nu arbetar vi bland annat med att återskapa tidstypiska fönster till en kulturminnesmärkt byggnad i Lund. Vi utvecklar även garderobslösningar till en lyxvilla i Malmö och bygger en receptionsdisk åt en av våra kunders nya huvudkontor, säger Peter.

Specialbyggd ekdörr - Optimera TGM

Entrédörr i massiv ek med mässingsbeslag och överljus. Tillverkad helt efter kundens önskemål.

Vill du veta mer?

Är du nyfiken på hur Optimera TGM kan hjälpa dig med ditt projekt? Här hittar du alla kontaktuppgifter till Optimeras specialsnickeri.Där kan du även kolla in några av deras mest inspirerande projekt.

Kommentera

Kommentarer