Lyckad take-off i Bromma!

3 november, 2017
Enhetschef Olle Olsson i Optimeras nya enhet Bromma

Olle Olsson i den nya anläggningen i Bromma

Optimera Region Öst har en längre tid letat efter en mer centralt belägen enhet för hämtande kunder som jobbar i Stockholms innerstad. Därför blev det självklart att agera när möjligheten dök upp att etablera Optimera i Bromma. Nu har anläggningen öppnat och det har gått hur smidigt som helst, säger Olle Olsson, enhetschef.

– Vi har sett ett behov hos våra befintliga kunder att vi bör finnas i just Bromma, berättar Olle. Trots att många idag beställer leverans av sitt byggmaterial finns också ett stort behov av att finnas tillgänglig för hämtande kund.

Sjunde anläggningen i Stockholm

Bromma blir Optimera Stockholms sjunde anläggning och enheten slog upp portarna den 1 november med förhoppning om att den kommer kunna ge kunderna ännu bättre service genom ökad tillgänglighet i Stockholm.

Dahl och Optimera har flyttat in i K-Rautas gamla fastighet som inför öppningen blivit ordentligt uppfräschad. Optimera har ca 600 m2 butik, 2500 m2 kallager och 1500 m2 utegård.

Delar med Dahl

Att byggnaden delas med Dahl är ingen slump. Optimera och Dahl har som syskon­företag en hel del samarbete. Till exempel finns en gemensam centralanläggning och ekonomiavdelning. Det finns även en samordnad strategi för gemensamma nyetableringar.

– Vi tror att etablera tillsammans kan ge en del synergieffekter då vi har flera gemensamma kunder. Hur vårt samarbete kan utökas på plats återstår att se, säger Olle, som tillsammans med sina medarbetare också vill passa på att välkomna nya och gamla Optimerakunder till denna nyetablering.

 

Text: Frida Enebro

Foto: Jesper Lundberg

 

 

Kommentera

Kommentarer