Pondus – träskruv för urstarka konstruktioner

29 augusti, 2017

PONDUS drar ihop virket och använder friktionen mellan delarna för att stabilisera konstruktionen.

PONDUS® är ett professionellt system för sammanfogning av många olika träkonstruktioner. Den är utrustad med Powergänga, med två olika gängstigningar, som pressar samman virkesfogen och gör träkonstruktionen urstark.

Snabbare, starkare, snyggare.

PONDUS® egenskaper gör att monteringen går snabbare, blir starkare och snyggare och ersätter tidigare metoder och traditionella träskruvar.

Powergänga, som finns på träskruvarna PONDUS® och FURIOUS®, består av en gänga med olika gängstigningar på skruvens över- och underdel. Det gör att virket dras samman med full kraft och skapar en unik friktion mellan den primära och sekundära regeln.

Skillnader mot traditionella träskruvar är att det är gängan och friktionen mellan träreglarna som tar kraften, och inte skallen, vilket också gör att det inte kan uppstå glapp när trä rör sig i framtiden.

Två skruvar istället för 16!

Om du använder PONDUS® skruvar kan du spara både infästning och tid. Det tar tio sekunder att skruva i två Pondus, istället för 90 sekunder, byggbeslag och upp till 16 träskruvar.

Det blir dessutom ett snyggare resultat då skallen fälls in i träet med Pondus.

Med PONDUS® sparar du massor med tid och infästning.

Tålig och långlivad

PONDUS® är tillverkad i sätthärdat stål 9.8 och har en unik ytbeläggning, KTCO-beläggning, som ger maximal livslängd. KTCO-beläggning är ett krom6-fritt  multibeläggningssystem med högt korrosionsmotstånd. Klarar 1500 h saltspraytest och 15 cykler Kesternich.

Detta motsvarar korrosivitetsklasser upp till och med C4. KTCO-beläggning är testad och godkänd av SP för korrosivitetsklass C4.

Beställ en gratis provkartong

För att du ska kunna testa själv innan du handlar skruv till ett helt projekt kan du beställa en gratis kartong PONDUS® skruvar på Ejots hemsida. Där finns även ett beräkningsverktyg som hjälper dig att beräkna åtgången av PONDUS® till ditt projekt.

 

Källa: Ejot

Kommentera

Kommentarer