Optimeras nytillskott i Kalmarområdet

7 juni, 2017

Optimeras nya enhet i Kalmar

Nu pågår för fullt integrationen av våra nya enheter i Kalmarområdet, före detta Bröderna Olssons (Woody). Övertaget gjordes formellt redan i april, men först under maj månad satte arbetet igång på allvar med att implementera Optimeras arbetssätt och profil.

Nytillskotten i området består av ett regionlager i Halltorp med sju medarbetare, samt tre blomstrande bygghandlar. I Emmaboda arbetar sex personer, i Kalmar 15 och i Färjestaden nio stycken.

Fasaden på nya Optimera Emmaboda med ny skylt

Enheterna är marknadsledande i Kalmarregionen, omsätter 170 miljoner och besöks flitigt av både proffs och konsumenter. Niclas Gustavsson, Fredrik Gyllensten och Kent Gustavsson har ägt Bröderna Olssons sedan 2004 och har innan dess varit anställda i bolaget sedan flera år. Niclas och Fredrik är numera enhetschefer på enheterna i Kalmar och Färjestaden. Kent blir säljledare över gruppen.

Fredrik Gyllensten säger så här om beslutet att sälja: ”Vi stod i ett vägval om hur vi skulle utveckla bolagen framåt. Då dök Optimera upp med ett upplägg där vi såg att vi fick den hjälp vi tittat åt. Här slapp vi själva uppfinna hjulet då Optimera redan hade konceptet och affärssystemet. Vi känner att vi nu kan gå vidare och behålla vår position som den ledande bygghandeln i trakten.”

 

 

 

 

 

 

 

Kommentera

Kommentarer