Utmärkelse för hållbart byggande till koncernchef Pierre André de Chalendar

9 januari, 2017

I oktober 2016 fick Saint-Gobains högsta Koncernchef Pierre-André de Chalendar motta utmärkelsen “David Gottfried Global Green Building Award”  av World Green Building Council. Priset delades ut under den årliga WGBC-kongressen i Stockholm, och tilldelades Pierre-André de Chalendar för hans roll som personlig förkämpe för den globala rörelsen för grönt byggande, och synnerhet för hans innovativa och unika sätt att närma sig en företags-ledd strategi för grönt byggande.

– WorldGBC och den globala rörelsen för grönt byggande inspireras och värdesätter Pierre-André de Chalendars peronliga engagemang för grönt byggande, och hans ledarskap för att styra ett stort internationellt företag mot både vinstdrivande och tillväxt och samtidigt väva in grönt byggande i hela organisationen, säger Terri Wills, CEO vid WGBC.

David Gottfried-priset

David Gottfried Global Green Building Award instiftades 2011, uppkallat efter grundaren av WGBC, och tilldelas personer vars insatser för den globala rörelsen för grönt byggande har visat sig vara unika, innovativa och entreprenörsmässiga.

Green Building Councils världen över

World Green Building Council grundades 2002, och är det ledande internationella nätverket inom hållbart byggande. Med medlemmar i mer än 72 länder är dess målsättning att driva på marknadens övergång till mer hållbara byggnader. WGBC spelade en viktig roll vid COP21 i Paris. I samarbete med UNEP (United National Environment Programme) och franska regeringen lanserade de ”Buildings Day”.

Hög målsättning

Tillsammans med sina nationella råd och 27.000 medlemsföretag har de dessutom förbundit sig att att minska koldioxidutsläppen med 84 gigaton till 2050, för att begränsa den globala uppvärmningen till under 2 grader, rentav 1,5 grader.

Saint-Gobain är medlem i mer än 35 Green Building Councils världen över.

Kommentera

Kommentarer