Nytt batteri laddat med ren och rå kraft

15 december, 2016

dewalt-flexvolt-blixtar-blogg

DEWALT presenterar sin världsnyhet DEWALT XR FLEXVOLT. Ett revolutionerande batterisystem som hanterar och slutför arbetsuppgifter som tidigare bara har varit möjliga med sladdrivna maskiner.

DEWALT har ständigt legat i framkant när det gäller utvecklingen av batteridrivna verktyg till professionella användare. Nu tar man nästa steg inom batteri-teknologin och lanserar ett helt nytt och extremt kraftfullt batterisystem. DEWALT XR FLEXVOLT är världens första kompatibla 18/54 V batteri. Det betyder att det är det starkaste verktygsbatteriet på marknaden med den unika förmågan att även kunna driva riktigt tunga applikationer som tidigare krävt nätanslutning.

Helt nya möjligheter

– DEWALT XR FLEXVOLT är nästa kapitel inom batteri-teknologin. För de yrkeskategorier som dagligen använder sig av professionella elverktyg är möjligheterna tillsammans med DEWALT XR FLEXVOLT i princip obegränsade. Det säger Mats Gustafsson, Trade Marketing Manager Nordic, DEWALT.

Detta innebär äntligen en lösning på problemet med att dra fram el och släpa på otympliga maskiner med sladd. Det innebär också ett slut på all frustration över sladdlösa verktyg, som visserligen är smidiga, men ofta för svaga.

dewalt-flexvolt-byggare

Det nya batterisystemet är en banbrytande innovation och enligt Dewalt själva början på en helt ny era inom byggbranschen. Med sladdlösa verktyg som både är extremt kraftfulla och lätta att flytta runt blir arbetsdagarna enklare och effektivare utan onödigt slit. DEWALT XR FLEXVOLT kommer till att börja med att finnas på 14 nya kraftfulla maskiner.

Det nya batterisystemet gör dem inte bara lika starka som om de vore nätanslutna utan genererar också en hel dags körning på en enda laddning för de flesta applikationerna.

Använd det nya batteriet på de maskiner du redan har

Dessutom lanseras flera helt nya och specialdesignade XR-tillbehör som garanterar optimal drifttid och prestanda, så som cirkel-, alligator- och tigersågblad samt keramiska slipskivor.

Det som också är unikt med det nya 18/54 V batteriet är att det är kompatibelt med alla existerande DEWALT 18 V XR batteridrivna verktyg. Du kan alltså använda det nya FLEXVOLT batteriet även till de maskiner som du redan har.

Källa: Dewalt

Se filmen om DEWALT FLEXVOLT

Kommentera

Kommentarer