L.Brador lanserar ergonomiska arbetsskor med unik sula för att förhindra arbetsskador

27 december, 2016

l-brador-nya-skor-blogg

Industriarbetare, snickare och servicearbetare som dagligen går och står mycket behöver bekväma och funktionella skor. Vid framtagningen av de nya skorna har L.Brador arbetat tillsammans med ortopeder och tagit fram två specialtillverkade sulor som ska förhindra arbetsskador.

Sulorna på samtliga skor är egenutvecklade och sulformen designad efter kundernas behov. Innersulan är uppbyggd i hålfoten för skön komfort och minskad risk för hälsporre. De fyra modellerna är ergonomiska, stabila och ger rätt dämpning utifrån behovet.

Tar avstamp i trampet

– Vi har tagit hänsyn till alla moment i framtagningen av skorna och när vi utvecklat vår nya sula. Allt ifrån isättning av foten, rullning, nedtramp och hur foten rör sig när man tar ett steg. 70 till 80 procent av alla arbetsrelaterade halkolyckor sker i trampet när man sätter ned foten i och med att sulan uppfyller högsta halkskyddsstandard kan vi förhindra skador.

Dokumentation visar även att vår sula minskar sjukskrivningar och förhindrar hälsporre, säger Tommy Larsson, Sortimentschef, L.Brador. Modellerna 768 och 769 för industri- och servicepersonal är båda lätta och luftiga samt har otroligt bra dämpning och komfort. Skorna passar användare som spenderar många arbetstimmar med skorna på.

Stadigt och säkert

Modell 768 är en vanlig sko med snörning. Den är sval och luftig samtidigt som skyddsnäten håller spån och stickor borta. Sandalmodellen 769 har en kardborreknäppning med snabblås, vilket gör det enkelt att kliva i och ur skorna. Båda modellerna är ESD-godkända och har även en yttersula som uppfyller högsta EN standard för halkskydd samt mjuka och stabila egenskaper.

L.Brador lanserar även en premium-kollektion av skor med fina materialval och en sula som verkar skadeförebyggande, bland annat med hjälp av pronationsstöd eftersom ca 85% av alla personer i norden pronerar. Hantverksskorna 766 och 767 passar skandinaviska fötter och lämpar sig för exempelvis snickare och industriarbetare. Skillnaden mellan skorna ligger i att modell 767 är vattentät. Sulan i hantverksskorna har konstruerats så att skon får den högsta klassningen mot halkning enligt EN-standard.

När det går hett till

Nitrilgummit i yttersulan gör att skon både klarar av heta ytor och uppfyller högsta klass i värmetålighet (HRO). Samtidigt klarar den låga temperaturer och kyla. Nitrilgummi gör även att skorna tål syra och basiska ämnen betydligt bättre än många vanligt förekommande arbetsskor på marknaden. Mellansulan i EVA, som är vanligt förekommande i exempelvis sportskor, bidrar till lättheten och stabiliteten i skorna.

Källa: Skydda

Läs mer om skor från L.Brador

Kommentera

Kommentarer