Hultafors förnyar klassiskt vattenpass

15 december, 2016

hultafors-vattenpass-blogg

Uppgraderar klassiker

Hultafors lanserar hösten 2016 en ny version av sitt klassiska vattenpass MST 180. Nya smarta detaljer gör att Hultafors MST även i framtiden är det säkra valet för den som ställer högsta krav på precision.

Hultafors MST är tio gånger så känsligt som ett vanligt vattenpass. Därför har det blivit många hantverkares förstaval för arbeten där man vill mäta rätt från början.

Detaljerna som gör det

— Att göra Hultafors MST bättre är inte lätt. Därför har vi satsat på att vidareutveckla detaljer som gör att upplevelsen för användaren blir ännu bättre, berättar David Schönström, teknisk produktchef på Hultafors Group AB. De nyutvecklade okrossbara libellerna med +30% förstoringsglas gör att passet blir enklare att läsa av ur alla vinklar.

— Bytet från rörlibell till blocklibell på Hultafors MST har medfört ökad precision vid själva monteringen. Detta innebär att vi kunnat sänka toleransvärdet från 0,5 till 0,3 mm/meter, säger David Schönström.

Enkelt och användbart

Ny form och placering av handtagen ger bättre balans och skönare hantering. Vattenpassets gedigna aluminiumprofil har fått en lätt timglasform som gör det lätt att torka bort eventuell smuts från profilen. En ny funktion är hålen i profilen som underlättar vägghängning av skåp, en lika enkel som användbar finess.

— För den som ställer högsta krav på precision, med högsta känslighet och lägsta tolerans, är Hultafors MST 180 alltid det säkra valet, säger David Schönström.

 

Fakta om nya MST 180

/ Libellens radie är 2000 mm vilket ger en känslighet på 1 mm/m med tolerans på ±0,3 mm i normalläge.

/ Libeller med +30% förstoringsglas och självlysande reflektor för enklare avläsning.

Spår i profil gör det möjligt att fästa MST på vägg vid tex. uppsättning av skåp.

Läs mer om MST 180

 

Källa: Hultafors

Kommentera

Kommentarer