5 produktval för friska byggare

28 december, 2016

 

Här tipsar vi om produkter som lanserats senaste året och som hjälper dig ta väl hand om din viktigaste resurs: dig själv.

Din tid, din rygg, dina villkor

Som byggfackhandel är vi en del av proffsbyggarens arbetsmiljö, och därför ser vi bland annat till att den fysiska hanteringen av materialet i butik går smidigt och säkert för dig som besöker oss.

Vi vet att din tid är dyrbar och försöker inte hålla dig kvar med onödigt långa rundor i butiken eller genom att placera vardagsprodukterna längst in. Men det är inte bara din tid vi månar om.

Arbetsmiljö på inköpslistan?

Att tiden är dyrbar gör säkert ibland att du inför ett nytt jobb väljer ”det gamla vanliga”; välbekanta produkter som du vet att du och din kund kan lita på.

Men då och då dyker det upp nya alternativ som gör jobbet precis lika bra, samtidigt som de besparar dig en del omak, slit, värk eller skråmor. Här nedan följer några pålitliga tips på nya produkter som bidrar till en bättre arbetsmiljö för dig.

Isolera utan hudirritation – och med gott miljösamvete

 iCell isolering är en cellulosaprodukt som numera finns både som lösull och skivor. Produkten tillverkas i Sverige med miljövänliga metoder och är mycket behaglig att jobba med.

Nailed it – Knaufs nya system gör testmontörerna lyriska

Slintande skruvar, obekväm arbetsställning och tungt arbete vid montage av ytterväggsprofiler. Snart ett minne blott? Arbetet med ytterväggsstål är på väg att förändras. Knaufs innovativa system, Nail It system är bättre för både väggen och ryggen!

Skydda fötterna

L.Brador har lanserat två nya modeller av arbetsskor där man tagit hänsyn till allt som påverkar en professionell hantverkares fötter  – fotens egna rörelser, långvarig belastning, stötdämpning, halkrisk, påverkan av olika temperaturer, frätande ämnen, med mera.

Och ta hand om händerna

Guide har presenterat två nya handskar vars användningsområden är så breda att du knappt kommer att behöva mer än ett par.

Tryggare tak – och snabbare!

Med Vittinges nya infästning går läggningen nästan dubbelt så fort, och resultatet är säkrare. Ett enkelt knep för en smidigare arbetsdag på taket!

Fler produkter som gör din arbetsdag roligare kan du läsa om i denna artikel, tidigare publicerad här på bloggen den 20 december 2016

Vill du veta mer om Optimeras sortiment är du alltid välkommen att titta in på vår hemsida.

 

Kommentera

Kommentarer