Jönköpings tre musketörer skapar hemlängtan

24 november, 2016
invima_jonkoping_kundintervju_2016_bloggbild1200pxInvima Constructions företagsledning Viktor Lindsten, Ingemar Thunborg och Magnus Nord.


Vad får man om man blandar en 38-åring, en 72-åring, en 52-åring och en bit mark i Jönköping?

Svar: Hemlängtan!

I området Hovslätts Ängar i utkanten av Jönköping, gjuts grunder för drygt 40 villor. Om två veckor ska den första stommen resas. -Vi ville göra bostäder som vi själva skulle ha velat bo i.

Äntligen verklighet

Projektledare Magnus Nord, som bygger området tillsammans med Ingemar Thunborg och Viktor Lindsten börjar längta efter att se det hända. – Det är ju nu det börjar synas, allt det man jobbat så länge med. Innan har det ju mest varit papper det här.

hovslatt-galleribildHovslätts ängar

Omsorg och kvalitet

Via affärskontakter fick vi veta att området var till salu. -Vi blev jättesugna och funderade alla tre, ville tänka igenom det ordentligt. Men egentligen var det inget att tveka på. -Vi insåg att vi alla tre ville göra något fint med det här området. Hus som skulle vara riktigt ordentligt genomtänkta. Man kan aldrig veta exakt vad andra ska vilja ha, men man kan välja med omsorg och bygga med kvalitet. Då blir det bra. Resten är en smakfråga.

hovslatts-angar-loggaOmrådet ligger minuter från Jönköping, nära natur och grönområden

Olika barn leka bäst

Det är samarbetet som är grunden i projektet. Ingemar är ekonom, Viktor entreprenör och Magnus snickare. Äldst är nästan dubbelt så gammal som yngst. För Magnus är det ingen tvekan om att olikheterna är tillgångar. -Det viktiga är ju att vi har samma inställning till vad som är kvalitet, och hur vi vill jobba tillsammans.

Gemensam vision

Vi visste att vi ville bygga vackra hus, så alla har varit helt överens om att det inte är kronor och ören utan kvalitet som avgör. Och vi har väldigt roligt när vi jobbar. Det fungerar så bra därför att alla ser till vad som är bäst för projektet, inte till vem som vinner en diskussion. Företaget växer. På mindre än ett år har man gått från 6 till 17 personer.

Man lär sig

-Jag har lärt mig jättemycket om en massa saker, just i det här att vi fått en större roll som arbetsgivare. Det var inte självklart för mig hur jag skulle lösa allting i den vardagen. Men man lär sig. Och när det gäller husen är det ju inte svårare att bygga 41 villor än en!

Vem / Magnus Nord, sedan 4 år delägare och projektledare i Invima Construction AB

Företag / Invima Construction AB

Etablerades / 7 år sedan

Ort / Jönköping

Antal anställda / 16 anställda, tre delägare

Det visste du inte om Magnus / Predikar då och då i kyrkan

Hemsida / www.invima.nu

Text: Lovisa Härnqvist
Bilder: Invima

 

 

 

 

Kommentera

Kommentarer