Se schyssta bygget – före och efter!

22 mars, 2018

Lasse Lundqvist på LLT Bygg blev en av vinnarna i tävlingen ”Årets schysstaste byggare”. Nu har hans kund Bitte valt sin nya dörr och Lasse har satt den på plats. Se före- och efterbilderna här!

Tävling för schyssta byggare

I vintras genomförde vi en tävling som vi kallade ”Årets schysstaste byggare” där byggare fick föreslå en kund de ville hjälpa med ett gratis dörrbyte. Optimera och Swedoor stod för dörrkostnaden och de fyra vinnande byggarna fick var sitt Optimera-presentkort värt 15.000 kr.

Nu har en av våra vinnare, Lasse på LLT Bygg, hört av sig till oss och berättat om slutresultatet för hans kund Bitte i Skanör. Bitte valde en vacker vit ytterdörr av modellen Character Pixel.

En vit ytterdörr av äldre modell med en hjärtformad krans

Bittes dörr före bytet

En ny vit Character ytterdörr från Swedoor med små kvadratiska glas

Bittes entré med nya dörren installerad. Hon valde en Swedoor Character Pixel i vitt.

Lasse Lundqvists företag är verksamt i Vellinge kommun i Skåne. Företaget har två anställda utöver Lasse själv, och jobbar primärt med fasadrenoveringar. ”Vid toppar och större projekt hyr vi periodvis in mer folk, kanske sex veckor i stöten, för att färdigställa exempelvis en fasad och ett badrum. Annars är det precis lagom att vara tre i firman.”

Du nominerade Bitte Lindqvist i Skanör som den privatkund du ville bjuda på dörrar från Swedoor. Varför ville du hjälpa just denna kund?

”Bitte tar hand om traktens hemlösa katter, hon är en riktig eldsjäl. Hon matar dem, ser till att de blir kastrerade, och hjälper skadade och sjuka katter så de får komma till veterinär. Nyligen bekostade hon en operation för en av katterna för 8000:-, mestadels ur egen ficka.”

Lasse berättar vidare ”Bitte har insamlingsbössor runt om i stan för att samla in bidrag till ändamålet, men de summor hon får in den vägen räcker inte ens till de 2 säckar kattmat i veckan som går åt. Bara maten kostar 1000 kronor i veckan.”

Renoverar hela huset i etapper

LLT Bygg har byggt ett attefallshus åt Bitte och renoverar nu etappvis hennes 60-tals hus invändigt. Medan han fixade innerväggarna noterade Lasse att både innerdörrar och ytterdörr, som var original sedan huset byggdes, var rejält slitna och behövde bytas. Innerdörrarna har han nu redan bytt till Swedoor-dörrar, men ytterdörren fick vänta.

”Det har ju blivit en del stora byggprojekt hos Bitte på sista tiden, så det var inte läge att investera i en ytterdörr också just nu. Därför känns det kul att kunna ge henne ytterdörren helt gratis” menar Lasse.

Läs mer om tävlingen här

 

Kommentera

Kommentarer