Optimera i Skövde bygger ut

5 oktober, 2017

Jimmy Lundbergs framtidstro är välgrundad

För att möta den fortsatta ökningen av nya och befintliga kunder bygger Optimera i Skövde ut sin enhet rejält. Butiken blir nästan dubbelt så stor, sortimentet utökas och logistiken får extra utrymme.

I Skövde byggs det för fullt – både bland våra kunder och hos oss själva. Den existerande butiken på Optimera i Skövde, som nu är på 1250 m2, byggs ut med ytterligare 1100 m2  butiksyta. Lagret byggs ut med 400 m2, och i anslutning till detta byggs skärmtak på 920 m2. Gårdsplanen utökas dessutom med hela 5000 m2.

Med detta räknar man med att kunna vässa logistiken för att följa det ökande trycket på enheten, samtidigt som de större ytorna innebär att man kan utöka sortimentet på både bredden och djupet.

Mer varmlager och smartare hantering

Dessutom innebär det att lister och snickerier hädanefter kan lagras i värme, plus att man kommer att kunna lägga skåpsstommar och luckor på lager. På enheten har man även planerat in en ankomsthall för transitorder där man smidigt kan hantera dörrar, fönster, kök och liknande som ska direkt vidare till kund.

Jimmy Lundberg, Enhetschef på Optimera i Skövde säger: ”Optimera som bolag har visionen att vi ska vara Sveriges bästa bygghandel för proffs, och med denna ombyggnad känner vi att vi verkligen kan erbjuda detta för Skövdes proffsbyggare. ”

Jimmy Lundberg räknar med att inflyttning i de nya lokalerna kommer att ske under det första kvartalet av 2018.

Kommentera

Kommentarer